Bild på Camilla

Foto: Elliot Strandmark

Om mig

Mitt fotointresse växte fram under högstadiet och de fria aktiviteterna då jag fotograferade och framkallade i skolans mörkrum. Det var dock inte förrän 1988 då jag fick min första anställning i en fotoaffär som jag började att fotografera på allvar. Under många år jobbade jag med fotoframkallning och försäljning i butik. Jag fick tre barn och varvade jobb med föräldraledighet. Fotograferade, fotograferade, fotograferade.

Många, många bilder senare vann jag Photo Challenge 2008, en fototävling som arrangerades av fotosidan.se

Jag fotograferar gärna porträtt, landskap och stilleben och ska jag beskriva mina bilder blir det med orden ”less is more”. Jag är mycket svag för det enkla och stilrena vilket syns tydligt i mina stillebenbilder. När jag fotograferar porträtt vill jag fånga modellen så naturligt som möjligt och fotograferar gärna i befintligt ljus eller med dagsljuslampor som ger en mjukare känsla än blixtljus. Porträttfotografering utförs antingen hemma hos kunden, i naturen, eller hemma hos mig.

Det är lätt att rada upp torra fakta men de säger inte så mycket om vem jag egentligen är. Jag föreslår att du tittar på mina bilder så kan du kanske ana vem jag är under ytan...

Utrustning

Canon 5D Mark II
Canon 50/1,4
Canon Macro 100/2,8 L USM

Nikon D300
Nikkor 50/1,8
Nikon SB-910
Sigma 18-50/2,8

Elinchrome Minilite (dagsljuslampor)

Övrigt

Vill du se lite fler bilder och läsa lite mer om mina personliga funderingar så är du välkommen att besöka min blogg Camilla Alvén. Den hittar du här: www.camillaalvensfoto.blogspot.se.